Az Alkotások védelme: Szabadalmi jogsértés, hamísítás, termékkalózkodás

Kezdőlap » Magánnyomozó » Az Alkotások védelme: Szabadalmi jogsértés, hamísítás, termékkalózkodás

Az Alkotások védelme
Szabadalmi jogsértés, hamísítás, termékkalózkodás
A hamisított termékek hatalmas gazdasági károkat okoznak

ÜZLETI MAGÁNNYOMOZÓ SEGÍT!

A termék- és márkakalózkodással a hamisítók célja, hogy a lehető legközelebb kerüljenek az eredeti termékhez. A márkás termékeket hamisítják, amelyek világszerte ismertek, és így sértik a szabadalmi jogokat.

Az áruk másolásával a hamisítók megpróbálnak profitálni az adott csoportok jó hírnevéből. Ma már alig van olyan iparág, amelyben ne lennének termékkalózkodás áldozatai. Ellopják, függetlenül attól, hogy divatcikkekről, autóalkatrészekről vagy szórakoztató termékekről van szó. A hamisított termékek problémája több mint egy évszázada létezik.

A mottót a következőképpen lehetne megállapítani: Miért kell valami újat kitalálni, ha lemásolhatja a bevált dolgokat?

A globális gazdaságban okozott kár óriási. Becslések szerint a márkakalózkodás, a termékkalózkodás, a termékhamisítás, szabadalmi jogok által okozott nemzetközi kárt körülbelül 300 milliárd euróra becsülik.

Az ipar technikai védőintézkedések során a hologramokkal és biztonsági címkékkel próbálják megállítani a termékkalózkodást, de ez csak korlátozott mértékben működik.

A gazdasági adatok, valamint a szellemi tulajdon, mint alkotás

Az anyagi értékek és a megbízható alkalmazottak mellett a vállalkozások legnagyobb értéke a szellemi tulajdon. Ezek lehetnek: fejlesztési és építési dokumentumok, gyártási folyamatok, vásárlói adatok és sok más belső vállalati ügy formájában, amelyeket védeni szükséges.

Mint ismeretes, a gazdaság és ipar területén, szinte folyamatosak az üzleti információk és adatok jogtalan megszerzése. Ezen jogtalan üzleti információ megszerzése minden vállalkozást fenyeget.

A gazdasági társaságok, a vállalatok gyakran spórolnak a biztonsági óvintézkedéseken, mert jelentéktelennek és érdektelennek tartják magukat az ipari kémkedés, üzleti hírszerzés számára, amely valamennyi vállalkozást fenyeget a világon. Előre felépített, megtervezett módon próbálják a versenytársak megszerezni egymás védett titkait.

Esettanulmány a versenyelőny megszerzésére

Egy gazdasági társaság képviselője és munkatársai, legális hozzáférést nyertek az üzleti helyiségekhez. Itt video/hangfelvevő eszközöket csatlakoztattak. Ezzel egyidejűleg kémprogramokat telepítettek az informatikai struktúrába, hogy széleskörű ismeretekkel lássa el a velük kapcsolatban lévő személyeket, akiktől komoly pénzösszegeket kaptak az információk megszerzéséért.

Az információk, amelyek gyártási dokumentumok, fejlesztések, személyes adatok voltak, az illegális versenyelőnyök megszerzésére használták.

Nagy erőfeszítés nélkül, azonnal jutottak a versenytársak adataihoz, így olcsóbban piacra tudták „dobni” a létrehozott szolgáltatásokat.

Az alkalmazottak gyenge pontjainak azonosítása Üzleti Magánnyomozóval

Gyakran a vállalatok, gazdasági társaságok saját alkalmazottai juttatnak el idegen személyek részére bizalmas anyagokat, termékfejlesztéseket, üzleti híreket, információkat idegen személyek részére, munkáltatójuk ellen.

Ne hagyja, hogy saját cégadatait, termékeit, fejlesztéseit mások használják fel profitszerzés céljára. amelyek a vállalatoknak, gazdasági társaságoknak nagy érték, több munkaórával, energiával létrehozott termék, szolgáltatás.

Az Üzleti Magánnyomozók kutatják az adatszivárgást végző személyeket, a belső pletykákat is megvizsgálják, az együttműködést segítő, IT biztonsági szakmérnökök munkájuk során feltárják, hogy az adatlopások megszűnjenek.

A jogosultságok témakör szerinti korlátozása, a jelszavak szabálytalan időközönként történő cseréje, és sok más megelőző intézkedés drasztikusan csökkenti az adatvesztés kockázatát.

Ellenőriztesse le Üzleti magánnyomozóval a pályázó személy előéletét, életmódját, életvitelét, az általa elmondottak és írásos dokumentumai megfelelnek-e a valóságnak?

Előzze meg az Üzleti Magánnyomozóval az esetlegesen bekövetkező károkat, méresse fel a gazdasági társaság, vállalat biztonsági réseit, kérjen az ITAMOL Magánnyomozó Irodától biztonsági ellenőrzést!

Az ITAMOL Magánnyomozó Irodával együttműködésben dolgozó IT partnerünk feltárja az informatikai biztonsági hiányosságokat, javaslatokat tesz azok megszüntetésére.

Termékkalózkodásra szabadalmi jogsértésre gyanakszik, keresse az ITAMOL Magánnyomozó Iroda Üzleti Magánnyomozó szolgáltatását!