Scientia potentia est

Kezdőlap » Magánnyomozó » Scientia potentia est

Miért ez az ITAMOL Magánnyomozó kezdő weblapján megtalálható szó, mint TITKOS, utolsó betűjének mondanivalója, amely Francis Bacon idézete.

A tudás hatalom, ezt mondja ma a világon mindenki. A tudást mire lehet használni? A tudást nem adják ingyen, tanulni, küzdeni kell érte.

A tudás mellett megemlíthetjük, hogy az információ is hatalom, ha jóra használjuk. A tudás hiánya kiszolgáltatottság, kizsákmányolás.

Az ITAMOL Magánnyomozó Irodára a Segítőkész, Szabálykövető, Sokoldalú szavak is jellemzőek. A segítő szándékú emberek bátorítanak, megerősítenek, a csapat erősítésében élen járnak, tudásukat szívesen osztják meg másokkal, utat nyitnak az ismeretlenbe. A toleráns személyek különböző véleményű, különböző értékrendű és viselkedésű embereket is próbálnak megérteni, tiszta pszichológiai attitűd.

A magánnyomozók tudása szerteágazó, a Magánnyomozó Iroda vezetője végzettségeiből adódóan, a tudását folyamatosan fejleszti.

Felelősségteljes, lelkiismeretes, az új tudás szerzésének igénye nélkülözhetetlen a magánnyomozók munkájánál.

„Ha fejleszteni tudod az erényeidet, ha megvéded magad a gyengeségeiddel szemben, és ha tisztelsz másokat azért, mert olyanok, amilyenek – életed szórakoztatóvá és érdekessé válik.

Ez a nagy kaland sokkal izgalmasabb, mintha mindannyian egyformák lennénk.” Myers Briggs, 1995.)