Operatív műveletek a magánnyomozók munkájában, objektivitás szemlélettel

Kezdőlap » Magánnyomozó » Operatív műveletek a magánnyomozók munkájában, objektivitás szemlélettel

Az operatív, mint művelet szó jelentése a magánnyomozók munkájában: gyors, célratörő, körülményeskedést, a bürokráciát mellőző, az elintézést szem előtt tartó, hatékony végrehajtás.

A magánnyomozók objektivitása, ezen belül a tárgyilagossága, elfogulatlansága, pártatlansága a munkában elengedhetetlen feltétel.

Az ITAMOL Magánnyomozó Irodában az operatív és objektivitás szó, kiemelkedően fontos.

A magánnyomozók többsége a titkosszolgálatnál, a rendvédelem különböző ágainál dolgozott, így jól érti az operatív szó jelentését. Mivel az operatív munkában elengedhetetlen az elfogulatlanság és a tárgyilagosság, így ezen szempontok alapján sikeres, eredményes a feladatok meghatározása, elvégzése.

A magánnyomozó szolgáltatások körében, a megbízások alkalmával szakmai jelleggel bíró küldetés. Aki gyakorolta a szakmát, pontosan tudja, ismeri a törvényességet, mondhatjuk
úgy is, hogy az „operatív helyzethez” alkalmazkodunk.

Leggyakrabban az operatív figyelés, mint fogalom jelenik meg a köztudatban, mint műveleti munka. Ennek munkamódszereit, mivel titkos, bizalmas, gyakorlati alkalmazását csak az ismeri, aki akár több évtizeden keresztül gyakorolta, végezte, ilyen és hasonló jellegű feladatokat látott el.

„Legyen nagyon széles ismereted és képességed arra, hogy nagyon mélyre tudj ásni bizonyos területeken.” (24.hu, László Pál cikke a PREZI alapítójával, Halácsy Péterrel, 2015.11.20.)

Tekintettel arra, hogy az ITAMOL Magánnyomozó Irodánál az operatív szó megjelölését mindenki ismeri, így figyelemmel vagyunk annak titkosságára, bizalmas jellegére. Objektivitásunk minden munkánál, ésszerű, tárgyilagos, központi.

A megbízások, feladataink mind írásbeli titoktartási nyilatkozattal, megállapodással kezdődnek, így a magánnyomozók munkája lelkiismeretes, objektív meglátással rendelkezik, az üzleti titok és magántitok vonatkozásában a törvényességet képviselik.