Feladataink

A magánnyomozó egy olyan detektív, akit bármely polgár, vagy csoport felfogadhat, hogy nyomozásokat végezzen.

A magánnyomozók gyakran dolgoznak céges, üzleti, családi, ingatlan, hűtlenségi, párkapcsolati, peres és üzleti, piaci versenygazdasági ügyekben, amikor bizonyítékokat szereznek.

Az üzleti élet versenyhelyzetét ismerő magánnyomozó feladata, hogy összegyűjtsön minden információt a megfigyeltről, a célszemélyről, valamint kövesse tevékenységeit, interakcióit. A magánnyomozó és munkatársai ki vannak képezve olyan dolgokra, mint fotó- és video megfigyelés, kutatás, környezettanulmány és személyes tanácsadás. A magánnyomozó olyan specialistákkal dolgozik, és működik együtt, akik megfigyelésre, adat- és információgyűjtésre, környezettanulmányra összepontosítanak egy ügyben.

A megfigyelő szakértők a legtöbb idejüket az alany követésével töltik, hogy beazonosítsák a célszemélyt és tevékenységét folyamatosan figyelemmel kísérjék. Ezután gyakran kérdezzük meg az ügyfelünket, megbízóinkat, hogy felismeri-e a másik felet. Egy jó magánnyomozó diszkréten, gyorsan, pontosan, titoktartási kötelezettséggel, és megfizethető áron képes Önnek bizonyítékot szerezni.

Biztosítási káresemények körülményeinek tisztázásánál is közreműködünk, például gyanús autóbalesetek, vagy sérülési ügyek kivizsgálásánál. Ha valaki azt állítja, hogy balesetet szenvedett, de az autója éppen, hogy sérült, máris gyanús az eset. Ha törött az autó, származhatott-e előző sérülésből a kár?

Régi időkben a hűtlenség nagyon elítélendő cselekmény volt, ezekben az időkben gyakran hívtak magánnyomozókat megcsalás, hűtlenség ügyében. Még mindig ez a legkeresettebb, amire magánnyomozót felfogadnak, továbbá fontos ügyek lettek a gyerekelhelyezéssel kapcsolatos, válás utáni ügyek is.

Miután egyre elterjedtebb lett az internetes társkeresés, online társkapcsolatok által – anonomitás, nincs személyes kontaktus – elkövetett átverések, csalások. Nagyon népszerű döntés az emberek számára magánnyomozót fogadni, hogy nézzen utána az adott személynek, mielőtt ténylegesen találkoznának vagy üzletet kötnének bármely alkalommal.

Az igazság szolgálatában dolgozó magánnyomozóknak mindig szükséges a képesítés, a hatósági engedély. Többségük rendvédelmi, titkosszolgálati szakember volt, így van ez az ITAMOL Magánnyomozó Irodánál, erre specializálódott magánnyomozó tekintetében is. Elvárják tőlük, hogy kimerítő mennyiségű információval szolgáljanak, és bizonyítsák igazukat. Ügyelniük kell arra, hogy a törvényességet betartsák. Bizalom, diszkréció és titoktartás. Végtelen türelem szükséges a hosszú megfigyelések során.

Részt vesznek egyéb jogi iratok, hatóságokhoz történő levelek megírásában, vagy egy menekülő adós megkeresésében.

A magánnyomozó és munkatársai számítógépes területre is összpontosítanak, ha szükséges. Adatlopások, munkahelyi “kémkedések” is előfordulnak. Az erre szakosodott magánnyomozó vagy vagyonvédelmi szakember ezeket a fájlokat vissza tudja állítani, meg tudja mondani mit csinált a gépen az illető, milyen rosszindulatú programokat telepítettek a gépére.

Amikor a versenypiaci helyzet fokozódik, a cégek az üzleti titkaikat egyre jobban védik, az üzleti hírszerzés válik gyakorivá. Magánnyomozók a vállalkozásokat segítik információkkal, hogy a piaci viszonyoknak megfelelően a vállalati vezetői döntéshozatalt elősegítsék.

A kockázatmenedzsment kereteiben belül a kockázatelemzés, kockázatértékelés, mint a vezetési döntéshozóknál az üzleti életben, ma már az egyik legkiemelkedőbb terület. A vállalatok üzleti érdekeinek szem előtt tartásával, információkkal, a veszélyek csökkentésével a működési kockázatok is csökkennek.