Bizonyíték, adatgyűjtés a védő ügyvéd részére peres eljárásokhoz

Kezdőlap » Magánnyomozó » Bizonyíték, adatgyűjtés a védő ügyvéd részére peres eljárásokhoz

A magánnyomozók részvétele az adatgyűjtésben jogszerű, a törvény erejénél fogva.

Ha Ön, vagy hozzátartozója peres ügyhöz kíván bizonyítékot gyűjteni, magánnyomozó jogszerűen jár el az alábbiak szerint.

A büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény alapján

A büntetőeljárás során a védő ügyvéd jogai közé tartozik, hogy a védelem érdekében a jogszabályban biztosított lehetőségek és feltételek keretei között adatokat szerezzen be és gyűjtsön, és e célból a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény alapján magánnyomozót vegyen igénybe. A büntetőeljárásokban a védő részvétele kötelező.

  • Egy orvosi műhiba ügyében egy állítólagos sérült felperes folyamatosan utazott, megállapítottuk, hogy a nyarat táborozással, több gyalogos túrázással, horgászattal és vadászattal töltötte.
  • Egy már lezajlott büntetőügyben, fellebbezéshez, jelentős bizonyítékokat tártunk fel a vádak enyhítésére és az ügyfél által kapott büntetés csökkentésére.
  • Egy tulajdonjoggal kapcsolatos vitában háttérellenőrzést végeztünk ügyfelünk megbízása alapján. A tanúk felkutatásával és háttérvizsgálatával, így tisztább képet adtunk az „ellenfelek” személyiségéről, stratégiáiról és motivációiról.

Célszerűség, hatékonyság az ITAMOL Magánnyomozó Irodában, ahol vállaljuk az adat- és információgyűjtést, a bizonyíték beszerzését, a jogszabályokban rögzítettek alapján a védő/ügyvéd részére is. A védő a magánnyomozó bizonyítékát a peres eljárás során felhasználhatja.

Személyes, bizalmas, titoktartási kötelezettséggel látjuk el a feladatokat.