A vállalaton belüli lopás tönkreteszi a munkavállalókba vetett bizalmat

Itamol magánnyomozó Iroda

A leltár részeként egy közepes méretű gazdasági társaság tulajdonosa megállapította, hogy jelentős mennyiségű anyagot távolítottak el. A leltárban nem volt megfelelő vevői megrendelés arra, hogy a leltári eltérésre magyarázat történjen.

A vállalat vezetője diszkréten tisztázni akarta, hogy lopásról van-e szó az egyik telephelyi üzemében, vagy más okok miatt fennálló hiány jelentkezett.

A cég egy kézműves manufaktúra volt, ahol a kisebb létszám miatt még kényesebb volt a belső lopás megállapítása, a diszkrétnél is diszkrétebben kellett eljárni.

A magánnyomozó tisztázza, a munkavállalók fellélegeznek

A diszkrét belső ellenőrzés után, amelyet a magánnyomozó végzett, tisztáz hogy ténylegesen hiányoznak az anyagok, a vezetőség elrendelte a készletek átvizsgálását. A feltételezett munkavállaló vonatkozásában a magánnyomozó a bizonyítékokat a vezető rendelkezésére bocsátotta. A magánnyomozó megállapította, hogy a munkavállaló egy céges autóból, az anyagokat a saját háza fészerébe helyezte, és egy kisebb kereskedésbe juttatta el, ahol a kereskedő úgy tudta, hogy ő gyártja a termékeket.
A munkavállaló szembesítése személyes beszélgetés keretében zajlott, a nyomós bizonyítékok miatt a munkavállaló elfogadta a felmondást.
A többi munkavállalónál észlelhető volt, hogy visszaszerezték a bizalmat a munkahelyen.